Scheldeprijs: het verrassende nieuwe parcours is bekend!

Vandaag is het nieuwe parcours voorgesteld van de 106e editie van de wielerklassieker De Scheldeprijs. Dat loopt voor een groot stuk door het Nederlandse Zeeland. De start is niet langer in Antwerpen, maar in Terneuzen. De finish blijft in Schoten.

Langs de Schelde

Op 4 april vindt de 106e editie plaats van de Scheldeprijs. Vorig jaar trok de wielerwedstrijd nog door de Kempen, als afscheid van Tom Boonen. Dit jaar steekt de Scheldeprijs voor het eerst de grens over. De start is ook niet langer in Antwerpen, maar in Terneuzen.

Daarna gaan de renners via de Westerscheldetunnel naar Middelburg, om van daar via onder andere Goes, Wemeldinge en Yerseke naar Putte te rijden. Door dat parcours, langs de Zeeuwse polders tussen Ooster- en Westerschelde, doet de wielerwedstrijd zijn naam alle eer aan.

"Inderdaad, de Scheldeprijs is een begrip", zegt koersdirecteur Ronald De Witte, "maar we hadden daar nooit echt bij stilgestaan. En nu blijven we inderdaad 125 kilometer lang vlak bij de boorden van de Schelde".

Waaiers

Na ruim 125 kilometer rijden de renners via Putte onze provincie binnen. Van daar gaan ze naar Schoten voor drie traditionele lokale rondes. "Door die rondes staat de Scheldeprijs bekend als een koers voor sprinters, maar dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn", denkt De Witte. "In Zeeland staat altijd veel wind en de renners moeten er over de smalle baantjes in de polders. Daar zouden wel eens veel waaiers kunnen worden gevormd."

Voor deze editie hebben al heel wat toprenners toegezegd, waaronder ook wereldkampioen Peter Sagan.

Meest gelezen