AFP or licensors

Trump ontmoet ook Kagame en Netanyahu in het Zwitserse Davos

De Amerikaanse president Donald Trump zal in de marge van het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos zijn Rwandese ambtsgenoot Paul Kagame, de Zwitserse president Alain Berset en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis gezegd. 

Vrijdag was al bekendgemaakt dat Trump, die een toespraak geeft op het WEF, er een onderhoud zal hebben met de Britse premier Theresa May. Het Witte Huis maakte ook meer details bekend over de drie ontmoetingen.

Met May zal Trump het donderdag hebben over het conflict in Syrië, de "destabiliserende houding van Iran" en de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland", verduidelijkte nationaal veiligheidsadviseur, generaal H.R McMaster. Eveneens op donderdag zal de Amerikaanse president aan Netanyahu zijn "sterk engagement herhalen ten opzichte van Israël en de inspanningen om de invloed van Iran te verminderen in het Midden-Oosten". Daarnaast zal het duo ook bespreken hoe "duurzame vrede" bereikt kan worden.

Volgens McMaster staat vrijdag onder meer de ontmoeting met Kagame, die pas verkozen is als de voorzitter van de Afrikaanse Unie voor een termijn van één jaar, op de agenda. Daarbij worden de "Amerikaans-Afrikaanse betrekkingen" en "handelsveiligheid" aangesneden. 

Trump zal vrijdag ook een gesprek hebben met het staatshoofd van het gastland, Alain Berset.

Meest gelezen