Twitter reageert: "Wie verzint dat toch, zo'n excuus?"

Het was even zweten voor de inwoners van Hawaï op 13 januari. Vluchten was immers de boodschap in deze Amerikaanse staat, nadat een alarmbericht rondgestuurd was dat waarschuwde voor een inkomende ballistische raket. Uiteindelijk bleek een werknemer op de verkeerde knop te hebben gedrukt. Ook al was het snel duidelijk dat het om een vals alarm ging, een officiële bevestiging liet vrij lang op zich wachten. Ook bij gouverneur David Ige die pas na 17 minuten zijn volk via zijn Twitteraccount inlichtte over het vals alarm. De reden daarvoor leidde op sociale media alvast tot hoongelach.

Afgelopen maandag gaf de gouverneur meer uitleg over zijn lange stilzwijgen, na aandringen van journalisten: "Ik moet bekennen dat ik mijn loginnamen en de paswoorden helemaal niet ken. Dit is zeker en vast een van de veranderingen die ik gemaakt heb naar de toekomst toe."

"Wel was ik druk bezig met contacten te leggen met de verantwoordelijken van het "Hawaii Emergency Management Agency" en met anderen. De focus lag echt wel op het feit zoveel mogelijk mensen te bereiken om hen op de hoogte te brengen van het vals alarm", aldus de 61-jarige Ige nog.

Uiteindelijk slaagde hij -of iemand van zijn social mediateam- erin deze tweet te versturen:

De uitleg van de gouverneur werd op sociale media snel op de korrel genomen:

Meest gelezen