Videospeler inladen...

Uitgewezen Afghaan mag langer in België blijven om geboorte van kind mee te maken

Milad, een uitgewezen asielzoeker die sinds half oktober opgesloten zat in het gesloten terugkeercentrum van Vottem in afwachting van zijn repatriëring, is daar vanmorgen vrijgelaten. Hij mag een maand langer in ons land blijven om de geboorte van zijn kind mee te maken. Zijn verloofde Nadra kan elk moment bevallen. 

Nadra en Milad, allebei Afghanen, leerden mekaar in ons land kennen. Nadra is een erkende vluchteling. Maar Milads asielaanvraag werd geweigerd en hij kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten. In oktober werd hij opgepakt en naar het gesloten terugkeercentrum van Vottem gebracht.

Normaal gezien was Milads repatriëring naar Afghanistan halfweg januari gepland. Maar van de Dienst Vreemdelingenzaken mag hij nu toch een maand langer op het grondgebied blijven om zo  bij de geboorte van zijn kind aanwezig te kunnen zijn. Vanmorgen mocht hij het gesloten centrum van Vottem verlaten.  Zijn verblijf wordt met 30 dagen verlengd tot aan de geboorte en in afwachting van een nieuwe regularisatieaanvraag die hij intussen al heeft ingediend op basis van nieuwe elementen. 

Meest gelezen