Politie voert grote drugsactie uit aan school, Vlaamse Scholieren­koepel spreekt over slecht signaal

De Vlaamse Scholierenkoepel heeft scherpe kritiek op een controleactie van de politie in Diest, in de provincie Vlaams-Brabant. Zo'n 500 leerlingen werden daar gisteren gecontroleerd op drugsbezit. Bij de controle werden in totaal drie leerlingen met drugs betrapt.

De Vlaamse scholierenkoepel is vooral bezorgd over de gevolgen van de politieactie. "Dit is erg stigmatiserend vinden we", zegt Rania El Mard van de Scholierenkoepel. "En we zijn berzorgd over hoe de leerlingen dit hebben ervaren."

De lokale politie van Diest zette gisteren de grote middelen in bij de controleactie.  Scholieren werden aan het station en in de parken gecontroleerd, enkele bussen van De Lijn werden afgeleid. De politie zette ook drugshonden in.

"De politie haalde gisteren de leerlingen gewoon uit bussen alsof het criminelen waren.Het is toch beter om gewoon in gesprek te gaan met de leerlingen en andere preventieve maatregelen te proberen, in plaats van repressieve", vindt El Mard.  

Meest gelezen