VRT NWS Middagupdate: De Wever stelt links voor keuze, doodstraf VUB-prof opgeschort en mannen vast in "Hellhole"-grot

Bart De Wever vindt dat links moet kiezen tussen open grenzen of een welvaartsstaat, doodvonnis voor Iraanse VUB-prof opgeschort en acht mannen vast in "Hellhole"-grot. Drie verhalen van vandaag uitgelicht in onze VRT NWS Middagupdate.

De Wever: "Keuze tussen open grenzen en welvaartsstaat"

Volgens N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever moet "links" kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. Dat schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen. "Moeten we iedereen opvangen en moet die opvang via inwijking gebeuren? Mij goed, maar dan kunnen we ons sociaal systeem niet meer op het huidige niveau handhaven." SP.A-voorzitter Crombez vindt dat De Wever een valse keuze suggereert. Lees er hier alles over.

Doodvonnis Iraanse VUB-prof opgeschort

De Belgische advocaat van de VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali bevestigt dat er een herziening is van de doodstraf die de VUB-gastdocent kreeg opgelegd. Djalali werd in Iran veroordeeld voor spionage en zijn betrokkenheid bij de dood van twee nucleaire wetenschappers.  Lees er hier meer over. 

Acht mannen vast in Zwitserse "Hellhole"-grot

Zeven toeristen en een begeleider die zondag door onverwacht wassend water geblokkeerd raakten in een grot in Zwitserland, moeten nog enkele dagen wachten voor ze gered kunnen worden. Ze zullen ten vroegste in het weekend het grottenstelsel kunnen verlaten.  Wat er precies is gebeurd, leest u hier.

Meest gelezen