VRT NWS Ochtendupdate: Schietincident in Gent, ons smartphone­gebruik en Soedanezen bevrijd

Afghaan met verblijfsvergunning valt politie aan met mes in Gent-Sint-Pieters, smartphonegebruik als problematisch ervaren en vijf Soedanezen die gefolterd werden, zijn bevrijd door het Libische leger. Drie verhalen van vanochtend uitgelicht in onze VRT NWS Ochtendupdate.

Schietincident in Gent-Sint-Pieters

In het station van Gent-Sint-Pieters heeft een Afghaanse man gisteravond twee agenten van de spoorwegpolitie aangevallen met een mes. De 28-jarige man werd daarop neergeschoten en in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels is hij buiten levensgevaar. De man heeft psychische problemen en beschikt over een verblijfsvergunning. Lees hier meer.

Veel Vlamingen smartphoneverslaafd

Meer dan de helft van de Vlamingen legt zichzelf regels op rond het gebruik van de smartphone. Dat blijkt uit de Digimeter, een bevraging van onderzoekscentrum Imec. Steeds meer mensen hebben een smartphone en gebruiken die ook veel. Zoveel zelfs dat ze het meer en meer als een probleem ervaren. Bekijk hier de volledige resultaten van de Digimeter.

Gefolterde Soedanezen bevrijd in Libië

Vijf Soedanese mannen die in Libië ontvoerd en gefolterd werden, zijn bevrijd door het Libische leger. Gisteren waren schokkende beelden opgedoken van de folteringen. Gisteravond kreeg Rudi Vranckx het nieuws dat de mannen bevrijd waren. Lees hier het volledige dossier.

Meest gelezen