Man die politie in Gent aanviel met mes is aangehouden  

De Afghaanse man die dinsdagavond in het station van Gent-Sint-Pieters twee agenten heeft aangevallen met een mes, is aangehouden voor poging tot doodslag op een agent en verboden wapenbezit. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist nadat de man verhoord werd. Hij ligt momenteel nog op de dienst intensieve zorg. 

Dinsdagavond was er even paniek in het station Gent-Sint-Pieters: de spoorwegpolitie schoot er een Afghaan van 28 neer die met een mes het station was binnengestormd. De man had eerst uitgehaald naar twee agenten, waarna de agenten de man konden neutraliseren door twee keer te schieten. De aanvaller werd daarbij één keer levensgevaarlijk geraakt en moest naar het ziekenhuis. Intussen is hij buiten levensgevaar.

Maar omwille van zijn medische toestand kon de man voorlopig nog niet verhoord worden. Tot vandaag dus. Na het verhoor heeft de onderzoeksrechter beslist om hem aan te houden voor poging tot doodslag op een agent en verboden wapenbezit. Maandag beslist de raadkamer of hij verder aangehouden blijft. 

Het zou dus niet gaan om een terreurdaad. Even was er wel sprake van dat de dader mogelijk ernstige psychische problemen had. Het parket had daarom al een psychiatrisch onderzoek gevraagd voor de man. Momenteel lijkt hij psychisch in orde volgens zijn advocaat, Ercan Tok, al heeft ook hij nu een bijkomend psychiatrisch onderzoek gevraagd. "Mijn cliënt is geschrokken van de feiten. Hij had niet de bedoeling om iemand te kwetsen. Hij heeft zijn verklaringen kunnen afleggen, en een bijkomend onderzoek zal het dossier vooruit helpen."

Meest gelezen