Axel Ronse (N-VA) kandidaat-burgemeester in Kortrijk

De N-VA in Kortrijk schuift Vlaams Parlementslid Axel Ronse naar voren als kandidaat-burgemeester bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. 

Ronse groeide op in Brugge en Jabbeke, maar woont sinds een aantal jaar in Kortrijk. “Hardwerkende vlassers hebben Kortrijk grootgemaakt. Ik ben fier op onze identiteit." Met die woorden lanceert de N-VA'er zijn campagne.

Axel Ronse zit op dit moment in het Vlaams Parlement en is gespecialiseerd in de thema's werk en ruimtelijke ordening. Op plaats twee staat huidig schepen Kelly Detavernier en de lijst wordt geduwd door schepen Rudolf Scherpereel. 

Volgens politicoloog Nicolas Bouteca is de keuze voor Ronse als kandidaat-burgemeester een "toekomstgerichte keuze", maar wordt zo ook het beeld bevestigd van "zwakkere N-VA-schepenen", die slechts verder op de lijst een plaatsje krijgen.

Bouteca stelt vast dat de ambities groot zijn bij de N-VA in Kortrijk. "Burgemeester én 1e schepen leveren in Kortrijk... Of geloven ze toch niet echt in dat burgemeesterschap?", schrijft de politicoloog op Twitter. 

Meest gelezen