Bommengordel Salah Abdeslam werkte niet

De bommengordel die Salah Abdeslam bij de aanslagen van Parijs om had, werkte niet. Dat staat in een officieel rapport dat de Franse radiozender France Inter kon inkijken en is ons bevestigd. 

De bommengordel werd door Abdeslam achtergelaten in Montrouge, in Parijs en werd nu getest in een laboratorium. Dat gebeurde op vraag van de onderzoeksrechters die bezig zijn met het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015. Het expertenrapport bevestigt nu dat er technische problemen waren met de bommengordel, waardoor die niet kon
ontploffen.

Salah Abdeslam zelf gaf in verhoren verschillende versies over de vraag waarom hij zich niet had opgeblazen in Parijs. Op een bepaald ogenblik zei hij in een verhoor aan de politie dat hij zichzelf niet kon opblazen. Maar aan zijn neef zei hij dan weer dat er een technisch probleem was met de bommengordel.

 

Meest gelezen