Videospeler inladen...

Britse liefdadigheidsorganisatie stopt na beschuldigingen over aanrandingen

De Britse liefdadigheidsorganisatie “The Presidents Club”, heeft besloten zichzelf op te doeken en hun opbrengst te verdelen over een aantal goede doelen. De organisatie kwam in opspraak nadat The Financial Times een artikel publiceerde over seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens een benefietavond. 

Tijdens “The Presidents Club Charitable Trust”, een jaarlijkse benefietavond in Londen, hebben hooggeplaatste mannen zich schandelijk vergrepen aan de hostessen. Een journaliste van The Financial Times werkte er undercover als hostess en bracht het verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag en zelfs aanranding eerder deze week naar buiten. 

Het bestuur van “The Presidents Club” reageerde nadien geschokt te zijn over de beschuldigingen over het slechte gedrag tijdens het evenement. “Dergelijk gedrag is volstrekt onaanvaardbaar. We gaan onderzoeken wat er die avond is gebeurd en passend optreden.” 

Maar de organisatie besliste even later dan toch om zichzelf, na 33 jaar, op te doeken. "Het bestuur van “The Presidents Club” heeft beslist om geen benefietavonden meer te organiseren. Het geld dat nog in kas is zal worden verdeeld over een aantal goede doelen voor kinderen en dan houdt de organisatie op te bestaan", schrijft de club in een verklaring.

Maar de vraag is welke goede doelen de donaties zullen aanvaarden. Verschillende kinderziekenhuizen en andere goede doelen weigeren intussen de donaties van de club te aanvaarden en enkele ziekenhuizen zullen zelfs hun vorige donaties terugstorten. Dat schrijft The Guardian. 

Medevoorzitter van “The Presidents Club” en zakenman David Meller, is intussen ook afgetreden als regeringsraadgever voor het ministerie van Onderwijs. Dat had Labour-parlementslid Jess Philips geëist in een tweet. 

Meest gelezen