Videospeler inladen...

Burgemeester Wim Dries: "Opnieuw zware klap voor Genk, maar we zijn veerkrachtig"

"Dit is opnieuw een zware klap voor Genk, maar we zijn veerkrachtig." Zo reageert burgemeester Wim Dries (CD&V) op de plannen van Carrefour om de hypermarkt in zijn stad te sluiten. Hij wil samen met Carrefour bekijken of er geen alternatieven zijn voor een volledige sluiting.

"Het is een donderslag bij heldere hemel. We hadden dit niet zien aankomen", zegt Dries in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Hier worden ook mensen getroffen die nog meegemaakt hebben dat een andere Carrefour-vestiging in Genk gesloten werd in 2010. Er is grote verslagenheid en frustratie bij de mensen."

De hypermarkt in Genk telt ruim 80 werknemers en is structureel verlieslatend. Volgens de directie kan de winkel niet rendabel gemaakt worden.

"Wat betreft omgaan met slecht economisch nieuws, hebben we in Genk helaas heel wat ervaring, maar we blijven strijdvaardig", zegt Dries, verwijzend onder meer naar de sluiting van Ford Genk enkele jaren geleden.

"Het stadsbestuur wil mee de schouders zetten onder elke mogelijke oplossing en heeft al contacten gehad met Wereldhave, de beheerder van Shopping I (het shoppincenter waarin de Carrefour-hypermarkt gevestigd is, red.). We willen in overleg met Carrefour nagaan of er alternatieven zijn voor een sluiting, zoals bijvoorbeeld een franchise of verkleining."

"Komt het effectief tot een sluiting, dan staan onze stadsdiensten uiteraard klaar om samen met VDAB de getroffen werknemers zo goed mogelijk te begeleiden",  zegt Angelo Bruno (Pro Genk), eerste schepen en bevoegd voor Werk.

Werknemers van Carrefour Genk willen de sluiting niet zomaar aanvaarden, zo blijkt uit deze reportage van "Terzake".

Videospeler inladen...

Meest gelezen