AP

Casey Affleck trekt zich terug als presentator Oscar voor beste actrice

De Amerikaanse acteur Casey Affleck zal de Oscar voor beste actrice niet uitreiken op het komende Oscargala. Vorig jaar won Affleck de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in "Manchester by the sea". Traditiegetrouw reikt die laureaat het volgende jaar de Oscar voor best actrice uit. De broer van Ben Affleck werd in het verleden beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag en heeft nu beslist om zich terug te trekken.

De Amerikaanse acteur Casey Affleck heeft aangekondigd dat hij de Oscar van beste actrice niet zal uitreiken op het komende Oscargala. Dat heeft de woordvoerder van de acteur bekendgemeaakt en is bevestigd door de organisatoren van het Oscargala.

Casey Affleck werd in 2010 aangeklaagd door twee vrouwen voor seksueel overschrijdend gedrag. De broer van Ben Affleck ontkende de beschuldigingen. Casey Affleck trof een regeling met de twee vrouwen en het kwam niet tot een rechtszaak.

De voorbije maanden kwam er steeds meer protest tegen de aanwezigheid van Casey Affleck op het komende Oscargala. Een officiële verklaring voor het terugtrekken van Affleck is er niet. De Oscars worden dit jaar uitgereikt op 4 maart.

Meest gelezen