Fotograaf draait ouderwetse rollen in seksistische advertenties simpelweg om

Hoe zouden advertenties van de jaren 50 er uitgezien hebben, mochten ze gecreëerd zijn in een parallel universum? Die vraag stelde zich de Libanese fotograaf en kunstenaar Eli Rezkallah, nadat hij een paar familieleden had horen discussiëren over de stereotype rolverdeling tussen vrouwen en mannen. Het creatieve resultaat kreeg de afgelopen dagen alvast wereldwijd veel aandacht.

De 31-jarige Rezkallah op Buzzfeed News: "Tijdens de laatste Thanksgiving Day, eind november, bezocht ik mijn familie in New Jersey. Ik ving toen een gesprek op tussen een paar nonkels, die beweerden dat vrouwen beter thuis hoorden in de keuken, dat ze beter kookten en hun vrouwelijke verantwoordelijkheden beter vervulden. Ook al weet ik wel dat niet alle mannen zo denken, toch was ik verbaasd dat het in mijn familie wel nog zo was."

"Ik ben dan op zoek gegaan naar advertenties uit de jaren 50, die ook nu nog populair zijn omdat ze nog als hedendaagse voorwerpen gereproduceerd worden. Ik heb me dan een parallel universum voorgesteld, waarin ik de rollen omkeerde en waar mannen konden proeven van hun eigen seksistische vergif."

Met volgend resultaat:

Meest gelezen