Geldtransporten gemeente Molenbeek voortaan beveiligd

Geldtransporten tussen het gemeentehuis van Molenbeek en de bank zullen voortaan beveiligd worden. Dat zegt burgemeester Schepmans na de overval eerder deze week. Toen bracht een medewerker van de gemeente 72.000 euro naar de bank, maar werd hij onderweg overvallen door een gewapende en gemaskerde man.

De overvaller maakte 72.000 euro buit, een uitzonderlijk hoog bedrag, omdat door de feestdagen het al van voor de kerstvakantie geleden was dat de gemeentelijke inkomsten naar de bank werden gebracht.

De burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans (MR), zal het volgende geldtransport laten beveiligen door de politie en schreef een openbare aanbesteding uit om in de toekomst alle transporten te laten beveiligen door een privé-bewakingsfirma. “Ook zal de gemeentelijke medewerkers extra voorzichtig zijn en zullen ze de hoeveel cash geld proberen te beperken,” aldus Schepmans.

Intussen gaat het onderzoek naar de overval voort. Van de dader is nog geen spoor.

Meest gelezen