Videospeler inladen...

Gouverneur West-Vlaanderen wil meer geld voor bewaking snelwegparkings

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, vraagt de Vlaamse regering om meer geld vrij te maken voor de bewaking van snelwegparkings. Ook in West-Vlaanderen proberen heel wat transmigranten via de snelwegparkings op vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te raken. Decaluwé wil financiële steun om de parkings te bewaken.

Volgens Decaluwé zijn er de laatste tijd steeds meer mensensmokkelaars actief op de snelwegparkings van Jabbeke, Mannekensvere en Westkerke. Er was een tijdlang privébewaking, maar de kosten daarvan liepen te hoog op. Daarom wil Decaluwé nu dat de Vlaamse regering met financiële middelen over de brug komt.

Daarnaast moeten ook de procedures beter als een transmigrant wordt opgepakt. "Nu gaan deze mensen naar een politiekantoor. Ze worden daar geregistreerd en krijgen een papiertje waarop staat dat ze het land moeten verlaten als ze geen asiel aanvragen."

Decaluwé wil dat deze transmigranten niet meer naar de gewone politiekantoren moeten, maar dat er een centraal punt komt waar de registratie van transmigranten gebeurt. Hij wil daar ook personeel voor, want de huidige situatie vraagt veel capaciteit van de politiekorpsen waardoor er minder agenten op het terrein zijn.

Eerder had ook de gouverneur van Vlaams-Brabant al een gelijkaardige oproep gedaan. De snelwegparking in Groot-Bijgaarden zal voortaan 's nachts gesloten zijn voor vrachtwagens.

Videospeler inladen...

Meest gelezen