Graspop: affiche zo goed als compleet

Graspop in Dessel duurt dit jaar vier dagen. Volgens de organisatie is dit een eenmalige uitzondering. Vandaag heeft Graspop nog 26 namen bekendgemaakt. Alles samen komen er 101 bands.   

Een van de opvallendste nieuwe namen is Diablo Blvd, de groep van stand-up comedian Alex Agnew (zie foto boven). Het festival vindt plaats van donderdag 21 tot zondag 24 juni, op de Stenehei in Dessel. Enkele andere nieuwe namen zijn Accept, Arch Enemy, Baroness, Batushka, Carach Angren, Corrosion Of Conformity, Culture Abuse, Dead Cross, Dool, Ego Kill
Talent,  Ghost, Hollywood Undead, Jonathan Davis, L7, Mantar,
Neurosis, Perturbator, Septicflesh, Shinedown, Skillet, Skindred, The Vintage Caravan, Tremonti en Wolves In The Throne Room.  

De meest prestigieuze klassieke namen op het podium zijn Guns N'Roses, Iron Maiden, Marilyn Manson, Judas Priest, Limp Bizkit en Ozzy Osbourne

Voorts zijn er uiteraard veel groepen die het van hun excentrieke naam of bloederig imago  moeten hebben. Wat dacht u van Carnivore A.D., Eisbrecher, The Bloody Beetroots Live, Thy Art IS Murder, Bloodbath, Kadavar, Savage Mesiah en Madball?

De twintigjarige Grace McKagan, dochter van Guns 'N Roses bassist Duff, is een van de weinige vrouwen op het programma. Zij is de spil van Grave, een erg jonge punkband die naar eigen zeggen grenzen verlegt. Alle info vindt u hier.