Klok luidt voor elke Gentenaar

Sinds donderdagmiddag 25 januari is in het hartje van Gent de Grote Triomfante te horen, de grote klok aan de Stadshal op het Emile Braunplein. Het gaat om een kunstproject van Kris Martin.

De klok is de opvolger van de Klokke Roeland en werd trouwens gemaakt met de brokstukken van die klok. De grote klok naast de stadshal gaat vanaf nu tot 6 mei overdag een kleine 285.000 keer slaan, voor alle Gentenaars, dat is een keer om de zes seconden. Het kunstwerk is van Kris Martin en is bedoeld als cadeau aan alle Gentenaars.

Schepen van Cultuur Annelies Storme is niet bang dat het een kakofonie wordt op het Emile Braunplein. Het geluidsniveau  is te vergelijken met dat van een gesprek op het plein. Van sommigen Gentenaars verschijnt de naam in beeld boven de klok. Gentenaars die hun naam ook boven de klok willen zien verschijnen, kunnen zich registreren door een mail te sturen naar mijnnaam@smak.be

Meest gelezen