29 gewonden bij ongeval met schoolbus in Frankrijk

Bij een ongeval met een schoolbus in het departement Gers, in het zuidwesten van Frankrijk zijn donderdag meer dan 29 gewonden gevallen. 7 kinderen zijn er erg aan toe.

Bij een ernstig ongeval met een schoolbus in Manciet, een gemeente in het departement Gers in het zuidwesten van Frankrijk, zijn 29 gewonden gevallen.  In de bus zaten 45 leerlingen van het derde middelbaar die met hun 4 begeleiders terugkwamen van een schooluitstap.

Omstreeks 13.00 uur botste de bus frontaal met een personenauto op de RN 524 in Manciet. De Renault Clio zou de schoolbus geen voorrang hebben verleend. De botsing was zo hevig dat de bus in een wei belandde en kanteld.

Zeven leerleerlingen zijn ernstig gewond, de chauffeur van de Clio zou er met lichte verwondingen vanaf zijn gekomen.

Eind vorig jaar kwamen in Millas nog 6 schoolkinderen om toen een schoolbus in botsing kwam met een regionale trein.

Meest gelezen