Politie boos over acties tegen transitmigranten

Bij de politiediensten is er volgens de politievakbonden een groeiende onvrede over de manier waarop de federale regering omgaat met transmigranten. Dat schrijft De Morgen en is bevestigd aan VRT NWS. "De wegpolitie bijvoorbeeld moet soms tot negen keer na elkaar dezelfde migranten oppakken", klinkt het. 

Net zoals Frankrijk en Nederland wordt ons land geconfronteerd met heel wat zogeheten 'transmigranten': mensen zonder papieren die geen asiel willen aanvragen omdat ze willen doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Omdat deze mensen illegaal in ons land zijn en ook geen asiel willen aanvragen, kan de regering naar eigen zeggen niet anders dan deze mensen oppakken en uitwijzen.

De regering organiseert regelmatig gerichte acties om transmigranten aan te houden. Over deze acties groeit echter onvrede bij de politiediensten.

"De wegpolitie bijvoorbeeld moet soms tot negen keer na elkaar dezelfde migranten oppakken", zegt Joery Dehaes van ACV Politie. "Telkens krijgen ze een bevel om het grondgebied te verlaten. We weten niet waarom die mensen niet effectief uitgewezen worden."

Dehaes haalt ook het incident aan afgelopen weekend op de snelwegparkings: "we zien dat onze mensen worden aangevallen", klinkt het. "Dat komt omdat we vaak ook met te weinig zijn: een handvol politiemensen voor een dertigtal migranten."

Meest gelezen