Gedichtendag in het Vlaams Parlement en op andere verrassende plekken  

Leden van het Vlaams Parlement lezen deze hele Poëzieweek al dan niet zelf geschreven gedichten voor.  Minister van Cultuur Sven Gatz doet ook mee. Ook op andere verrassende plekken klinkt poëzie, tot in de Radio 1-verkeersinformatie toe.

Het is een traditie van enkele jaren al: Vlaamse Parlementsleden die een gedicht voordragen of zelfs in de eigen pen klimmen. 

Michel Doomst van CD&V is het eerst aan de beurt; hij schreef lyrisch over de wekelijkse woensdagnamiddagzitting van het Vlaams Parlement, de "groeigrasvlakte van decreten".

De komende dagen zijn nog de volgende dichters/parlementsleden aan de beurt:  Elke Sleurs, Kathleen Krekels en Axel Ronse (N-VA),  Ann Brusseel en Rik Daems (Open Vld), Orry Van de Wauwer (CD&V), Wouter Van Besien (Groen), Yasmine Kherbache (sp.a) en Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

Ook in de commissie cultuur van het Vlaams Parlement is er ruimte voor poëzie: de parlementsleden die een interpellatie houden, is gevraagd om eerst enkele verzen voor te lezen.

Minister van Cultuur Sven Gatz kiest en leest een gedicht van Yousra Benfquih.

Ook op andere verrassende locaties

Ook op andere bijzondere plekken is vandaag poëzie te horen. Op de trein in Nederland, of op een veerpont in Amsterdam. Op Radio 1 las verkeersanker Hajo Beeckman vanmorgen filenieuws op rijm.

Meest gelezen