2018 Invision

Oprah Winfrey heeft "niet het DNA" voor het presidentschap

Oprah Winfrey is geen kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. "Ik heb er het DNA niet voor", zegt ze in een interview met een Amerikaans tijdschrift. Sinds haar indrukwekkende speech op de Golden Globes werd er volop gespeculeerd dat ze in 2020 voor de Democratische partij de presidentskandidaat wilde zijn.

Oprah Winfrey koestert geen ambities om zich in 2020 kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. In een interview met InStyle kreeg ze een vraag  in die richting voorgeschoteld, haar antwoord was klaar en duidelijk: "Ik ben altijd zelfzeker en bewust van wat ik kan en niet kan. Dit is niet iets wat me interesseert. Ik heb er het DNA niet voor."

Er moet wel bij gezegd worden dat Winfrey het interview gaf drie weken voor haar intussen beroemde speech tijdens de uitreiking van de Golden Globes, eerder deze maand. Daar steunde ze in haar vlammende dankrede  volop vrouwen die slachtoffer zijn geweest van geweld of seksueel misbruik. Velen zagen er het begin in van een politieke campagne die in 2020 zou moeten leiden naar het Witte Huis. De geruchten- en Twittermolen kwam meteen op gang: de hashtag #Oprah2020 was lang trending. Maar zover komt het dus niet als we Winfrey zelf mogen geloven. 

De 63-jarige Winfrey heeft een fortuin verdiend als talkshowhost en zakenvrouw, met een bekendheid die ver voorbij de Amerikaans grens gaat. De huidige Amerikaanse president Donald Trump zei eerder al dat hij het 'fun' zou vinden mocht Winfrey in de presidentsrace zou stappen, er zelfverzekerd aan toevoegend dat hij haar zou verslaan.

Meest gelezen