Parking in Wetteren overvol als parking Groot-Bijgaarden sluit?

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is niet blij met de beslissing van de burgemeester van Dilbeek. Die zal de snelwegparking in Groot-Bijgaarden 's nachts afsluiten voor vrachtwagens die er lang willen parkeren. Hij doet dat na een incident met transmigranten op die parking. Maar volgens TLV zal dat voor problemen zorgen in Wetteren, zeker omdat de parking in Drongen 's nachts ook dicht is.

Volgens Lode Verkinderen is het geen oplossing om de snelwegparkings te sluiten omdat het de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs nog meer in het gedrang brengt. De snelwegparking in Drongen is 's nachts ook al enkele maanden dicht voor vrachtwagens. Zo blijven er maar weinig rustplaatsen over. De kans is dus groot dat de parking in Wetteren heel snel zal volzet zijn, en dat de chauffeurs geen alternatieven zullen hebben om hun verplichte rust te nemen. "Wellicht zullen velen de nacht op de pechstrook doorbrengen", zegt Verkinderen. "Maar dat is niet bevorderlijk voor de nachtrust zelf, en zorgt ook voor risico's voor andere weggebruikers". 

TLV pleit voor het uitbreiden van de parkingscapaciteit. In afwachting daarvan zou privé-bewaking een oplossing kunnen bieden, zegt Lode Verkinderen nog. 

Meest gelezen