Videospeler inladen...

Ex-schoonfamilie van voormalige diaken: "Onze kinderen noemden hem het Vaticaan of God van Wevelgem"

Op het proces tegen voormalig diaken Ivo Poppe zijn familieleden van mogelijke slachtoffers aan het woord gekomen. Ze willen vooral de waarheid kennen. Ook twee ex-schoonzussen kwamen aan het woord: "Onze kinderen noemden hem het Vaticaan of de God van Wevelgem. Hij kon elk feestje verpesten." De man wordt verdacht van minstens tien moorden. 

Hoeveel moorden Ivo Poppe precies gepleegd heeft, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk. Vandaag kwamen de familieleden van mogelijke slachtoffers getuigen. Onder hen de zoon van een vrouw die in 1993 overleed. In eerste instantie bekende Poppe, maar die verklaring trok hij later in. "Het was een opluchting toen de speurders zeiden dat hij toegegeven had. We stonden weer met onze voeten op de grond toen hij dat terug introk. Ik zou graag duidelijkheid hebben."

Daarop nam Poppe zelf het woord: "Aan alle families bied ik mijn oprechte excuses aan. Jullie zijn niet verplicht om mijn excuses te aanvaarden. Maar ik kan jullie verzekeren dat ik niet betrokken was bij de dood van uw (groot)moeder."

Verschillende andere nabestaanden kwamen ook aan het woord. De rode draad tussen de getuigenissen is dat ze het vermoeden hebben dat Poppe betrokken was, maar harde bewijzen hebben ze niet.

Ex-schoonfamilie: "Vaticaan of de God van Wevelgem"

Ook de ex-schoonfamilie van de man kwam aan het woord. Poppe wordt er onder meer van verdacht zijn schoonvader gedood te hebben. Naast hun getuigenis hierover, vertelden de getuigen ook over het karakter van de man. Vooral na zijn diakenwijding veroorzaakte Poppe vaak wrevel in de familie. 

"We mochten niet praten over godsdienst. We mochten niet praten over reizen, want dan waren we kapitalisten. Ook niet over onze studerende kinderen, want dat was toch maar om veel geld te kunnen verdienen. Hij kon elk feestje op één of andere manier verpesten. Onze kinderen noemden hem het Vaticaan of de God van Wevelgem", vertelde één van de ex-schoonzussen.

Meest gelezen