Videospeler inladen...

Snelwegparking in Groot-Bijgaarden gaat 's nachts dicht voor vrachtwagens

De snelwegparking aan de E40 in Groot-Bijgaarden gaat 's nachts dicht voor vrachtwagens die er lang willen parkeren. Dat heeft burgemeester Willy Segers (N-VA) beslist na het incident van vorige week waarbij een dertigtal migranten de politie aanvielen.

Segers heeft in samenspraak met de buurgemeenten beslist om de snelwegparking 's nachts te sluiten. Vrachtwagens zullen er niet kunnen overnachten van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens. De shop en het tankstation blijven wel gewoon open. De lokale politie zal er op toezien dat de vrachtwagenchauffeurs ook niet in de omliggende straten gaan parkeren.

De beslissing werd genomen omdat vorige week zo’n dertig migranten politieagenten aanvielen op de parking, nadat enkelen van hen op heterdaad betrapt waren toen ze in een vrachtwagen wilden kruipen. De afgelopen maanden werden ook al meerdere vrachtwagenchauffeurs het slachtoffer van overvallen.

Ook voor de mensen die in de buurt van de parking wonen, is de situatie geëscaleerd en is er overlast. Dat zegt burgemeester Willy Segers van Dilbeek: "De buren hebben vastgesteld dat het gedrag van de vluchtelingen die hier rondhangen agressiever wordt. Ik krijg veel klachten over stelen van materiaal dat in tuinen ligt, maar ook van groenten en kippen. Ook wordt er geklaagd over bonken op ramen en deuren en vuil dat achtergelaten wordt."

Meest gelezen