Transport en Logistiek Vlaanderen ontevreden over sluiting parking Groot-Bijgaarden

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is ontevreden over de beslissing van de Dilbeekse burgemeester Willy Segers (N-VA) om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden langs de E40 ’s nachts af te sluiten. De beroepsorganisatie vreest dat de sluiting capaciteitsproblemen zal veroorzaken en de verkeersveiligheid in het gedrang zal brengen.

Segers nam die beslissing nadat enkele dagen geleden transmigranten, die  betrapt werden toen ze aan boord van een vrachtwagen wilden klimmen, politiemensen hadden aangevallen. Volgens TLV biedt het sluiten van snelwegparkings geen oplossing voor het probleem van transmigranten en komt de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs ook in het gedrang.

Enkele maanden geleden ging ook de parking in Drongen 's nachts dicht voor vrachtwagens. Volgens TLV is de kans groot dat daardoor de parking in Wetteren heel snel volzet zal zijn en dat chauffeurs geen rustplaatsen zullen vinden. Op de pechstrook rusten is geen alternatief en een slechte zaak voor de verkeersveiligheid.

TLV vraagt om de snelwegparkings op korte termijn open te houden, maar ze intussen wel te laten beveiligen door privébewakingsfirma's, in afwachting van  grondige investeringen in betere beveiliging.  

Meest gelezen