Videospeler inladen...

Trein ontspoort bij Milaan: minstens 3 doden

In de buurt van Milaan is rond zeven uur een regionale trein ontspoord, meldt Rai News. Daarbij zijn minstens drie doden gevallen. Tien mensen raakten zwaargewond en een honderdtal lichtgewond.
 

In Seggiano di Pioltello, een voorstad van de Italiaanse stad Milaan, is een regionale trein ontspoord waarbij zeker drie mensen zijn omgekomen. De brandweer is momenteel bezig met de reizigers die nog vastzitten in de wagons te bevrijden. Gewonden worden met helikopters naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. (Lees  verder onder foto)

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Oorzaak nog onbekend

De Trenord-trein kwam van Cremona en was op weg naar Milaan, en ontspoorde tussen Treviglio en Pioltello. De oorzaak van de ontsporing is momenteel nog onbekend. De trein telde zes wagons, maar enkel de middelste ontspoorden. Het suggereert dat de mogelijke oorzaak een defecte spoorwegschakelaar zou kunnen zijn. 

Aan boord zaten honderden passagiers, veel van hen op weg naar hun werk in de economische hoofdstad Milaan.     

Het laatste dodelijke treinongeval in Italië gebeurde in juli 2016. Toen kwamen 23 mensen om bij een dubbele treinbotsing tussen Corato en Andria, in de buurt van de zuidoostelijke stad Bari.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Vigili del fuoco

Meest gelezen