VRT NWS Middagupdate: snelwegparking 's nachts dicht, dodelijk treinongeval en teleurgestelde, maar trotse Elise Mertens

De snelwegparking aan de E40 in Groot-Bijgaarden gaat 's nachts dicht. De raadkamer verwijst Nemmouche door naar assisen, een dodelijk treinongeval in Italië en een teleurgestelde, maar tegelijk trotse Elise Mertens. Vier verhalen uitgelicht in onze VRT NWS Middagupdate.

Snelwegparking 's nachts dicht

De snelwegparking aan de E40 in Groot-Bijgaarden gaat 's nachts dicht voor vrachtwagens die er willen parkeren. Dat heeft de burgemeester beslist, na een aanval van migranten op de politie. Staatssecretaris Francken wil dat Europa voor de bewaking van de parkings betaalt. Lees hier meer.

Nemmouche naar assisen

De raadkamer heeft de Fransman Mehdi Nemmouche doorverwezen naar het hof van assisen. Nemmouche moet zich verantwoorden voor de aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei 2014. 4 mensen kwamen toen om. Lees hier meer.

Treinongeval Milaan: 3 doden

Bij een treinongeval in een voorstad van Milaan zijn zeker 3 doden gevallen. (In het filmpje is nog sprake van 2 doden, red.) Zo'n 100 passagiers raakten gewond. Verschillende slachtoffers zitten nog vast in het wrak. De oorzaak is nog niet bekend. Lees hier meer.

Elise Mertens teleurgesteld, maar ook trots

Elise Mertens heeft gemengde gevoelens na haar verloren halve finale op de Australian Open. Ze is teleurgesteld, maar ook trots en blij. Mertens verloor van de Deense Wozniacki in twee sets. Bekijk haar reactie hier.

Meest gelezen