VRT NWS Ochtendupdate: Elise Mertens haalt de finale niet, woelige infosessies over luchthaven en gekloonde aapjes

Elise Mertens is er niet in geslaagd de finale te halen op de Australian Open. In Steenokkerzeel en Kortenberg vonden twee woelige infosessies plaats over de uitbreiding van Brussels Airport. De ex-ploegarts van het Amerikaanse vrouwenturnteam is veroordeeld voor seksueel misbruik. En Chinese wetenschappers hebben twee aapjes gekloond. Vier verhalen uitgelicht in onze VRT NWS Ochtendupdate.

Elise Mertens strandt in halve finales

Elise Mertens is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Australian Open. In de halve finale bleek de Deense Caroline Wozniacki te sterk. De nummer twee van de wereld maakte het af in twee sets: 6-3 en 7-6. Maar Mertens kan terugkijken op een sterk toernooi. Lees meer op Sporza.be.

Woelige infosessies Brussels Airport

Brussels Airport wil uitbreiden. De inwoners van Steenokkerzeel en Kortenberg kregen daar gisteravond uitleg over tijdens twee druk bijgewoonde infosessies. De emoties liepen daar soms hoog op: de ongerusheid in de twee gemeentes blijft zeer groot. Lees hier ons verslag over de zittingen.

Amerikaanse turndokter krijgt zware celstraf

Lary Nasser, de ex-ploegarts van het Amerikaanse vrouwenturnteam, is veroordeeld tot een celstraf van 40 tot 175 jaar. De 54-jarige man misbruikte jarenlang meer dan 100 atleten. "Ik heb net je doodvonnis getekend. Je verdient het niet om ooit nog vrij te komen", zei de rechter. Lees meer op Sporza.be.

Chinezen klonen twee aapjes

In China hebben wetenschappers twee aapjes gekloond. Dat gebeurde volgens dezelfde techniek als bij het schaap Dolly, twintig jaar geleden. Het is de eerste keer dat de techniek wordt toegepast op primaten. Is de volgende stap het klonen van mensen? Bekijk de aapjes hier.

Meest gelezen