Videospeler inladen...

"Chocorellen" in Frankrijk na kortingsactie van supermarktketen

In een aantal supermarkten verspreid over Frankrijk zijn relletjes ontstaan door een kortingsactie op de potten chocopasta van Nutella. Van donderdag tot zaterdag is er een korting van 70 procent op de potten en dat veroorzaakte een stormloop in heel wat winkels.

De Franse supermarktketen Intermarché pakt uit met een fikse korting op de Nutellapotten van 950 gram. Van donderdag tot en met zaterdag betalen klanten geen 4,70 euro, maar slechts 1,41 euro voor een pot. Het moment voor heel wat Fransen om een hele voorraad van de populaire smeerpasta in te slaan, zo blijkt. 

Nog voor de winkels open gingen, stonden er al lange wachtrijen voor de deur. In sommige winkels was de hele voorraad Nutella in enkele minuten uitverkocht. Mensen probeerden zoveel mogelijk potten Nutella te bemachtigen en dat zorgde op sommige plaatsen zelfs voor relletjes. 

Een vrouw werd aan haar haren meegesleurd door een andere klant en een oudere vrouw kreeg een kartonnen doos tegen het hoofd. In een aantal supermarkten moest de politie zelfs tussen komen. 

Ferrero, de producent van Nutella, benadrukt in een tweet dat de kortingsactie een eenzijdig initiatief is van supermarktketen Intermarché en dat de producent zelf niets te maken heeft met de actie. Verder betreuren ze de gevolgen van de actie die verwarring en teleurstelling veroorzaakten bij de consumenten.

Bekijk: chocorellen in de Franse supermarkt

Videospeler inladen...

Meest gelezen