Reporters

50 bruine bavianen ontsnapt in Franse zoo

In de zoo van Vincennes, ten zuidoosten van Parijs, zijn vanmorgen 50 bruine bavianen uit hun kooi ontsnapt. De bezoekers van het dierenpark werden onmiddellijk geëvacueerd. Op dit moment lopen er nog 4 apen vrij rond.

In de voormiddag ontdekte een verzorger dat de bavianen rondliepen buiten hun omheining. Hij sloeg alarm, en de zoo werd onmiddellijk ontruimd. De politie kwam ter plaatse en ging samen met de verzorgers en dierenartsen achter de dieren aan. Er zijn ook 3 schutters met een verdovingsgeweer ingeschakeld.

Op dit moment zijn 46 dieren gevangen en weer in hun kooi gezet. De laatste 4 apen lopen nog vrij rond. Zolang die niet gevangen zijn, blijft de dierentuin gesloten voor het publiek, want bavianen kunnen gevaarlijk zijn.

De zoo benadrukt dat de bavianen rondliepen achter de schermen van het park. Ze zijn nooit op plaatsen gekomen die toegankelijk zijn voor het publiek en er is dus ook nooit contact geweest tussen bezoekers en apen. 

Meest gelezen