AP

50 Cent ontdekt lang vergeten bitcoins en blijkt nu 8 miljoen dollar rijker

50 Cent werd in 2014 deels in bitcoins betaald voor het album "Animal Ambition", maar dat was de rapper glad vergeten. Het stapeltje bitcoins blijkt vandaag 8 miljoen dollar waard, of 6,43 miljoen euro.  

In 2014 bracht rapper 50 Cent (echte naam Curtis Jackson III) het album "Animal Ambition" uit. Hij zorgde destijds voor een primeur door zich gedeeltelijk in bitcoins te laten betalen, toen nog een relatief nieuw digitaal betaalmiddel. Hij kreeg 700 bitcoins uitbetaald, die waren op dat moment 662 dollar per stuk waard, dus in totaal ongeveer 463.400 dollar in gewone munt.

Niet slecht voor een jongen van South Side, ik ben zo trots op mezelf.

Aan de huidige koers zijn de bitcoins zowat 8 miljoen dollar, of 6.43 miljoen euro waard. Volgens de showbizzsite TMZ.com was 50 Cent helemaal vergeten dat hij die bitcoins bezat, en heeft hij dat pas onlangs ontdekt. 50 Cent bevestigde het nieuws op zijn Instagram-account: "Not bad for a kid from South Side, I'm so proud of me" ("Niet slecht voor een jongen van South Side, ik ben zo trots op mezelf"). 

Drie jaar geleden virtueel bankroet

Het verhaal is des te merkwaardiger, omdat 50 Cent drie jaar geleden uitstel van betaling aanvroeg. Hij gaf toen aan 36 miljoen dollar aan schulden te hebben, tegenover iets minder dan 20 miljoen aan bezittingen. Een rechter  gaf hem toen maximaal vier jaar de tijd om zijn financiën recht te trekken. Hij kreeg ook een berisping omdat hij voortdurend foto's van zichzelf op sociale media postte waarin hij omgeven was door stapels geld, terwijl hij beweerde blut te zijn. 

Vorig jaar in februari kon 50 Cent al aankondigen dat hij zijn schulden had vereffend. Hij had toen 13,6 miljoen dollar schadevergoeding ontvangen uit een rechtszaak tegen zijn voormalige advocaten, en legde daar nog eens 8 miljoen dollar van zijn eigen geld bovenop. Toen was hij er zich dus blijkbaar niet van bewust dat hij nóg eens ergens een paar miljoen dollar had liggen. 

Meest gelezen