foto Marniek Aerts

Gedode schapen in Ranst: waarschijnlijk werk van hond

Een tiental schapen is dood aangetroffen bij een boerderij in Ranst. Na onderzoek blijkt dat wolvin Naya niets met de aanval te maken heeft. Vermoedelijk gaat het om een of meer honden.

Bij een boer in Ranst is op 14 dagen tijd een tiental schapen gedood. De schapen stonden in een wei niet ver van de boerderij. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) sluit uit dat wolvin Naya de schapen heeft gedood. Uit de laatste GPS-gegevens van de tracker van de wolvin blijkt dat ze zich de afgelopen dagen heeft opgehouden in de omgeving van het militair domein in Leopoldsburg.  

sporen

Bioloog Koen Van den Berghe van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO) heeft DNA-stalen genomen bij de dode schapen. Die zullen de GPS-data definitief bevestigen. Het duurt nog wel een paar weken voor de uitslagen bekend zijn. Maar het sporenonderzoek ter plaatse leert veel. Zo zijn er geen scherpe snijwonden gezien in de hals. "Bij een aanval van een wolf moet je normaal zo'n scherpe wonden zien ", zegt Koen Van den Berghe van het INBO, "we zien wel bijtsporen aan de achterpoten van de schapen. Dat kunnen sporen zijn van een of meer honden, of zelfs vossen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen