Compensatie voor té hard water in Hageland

In verschillende Vlaams-Brabantse gemeenten krijgen de inwoners een compensatie voor te hard water van de Watergroep. Die brengen schade toe aan elektrische apparaten.

Goed nieuws voor de inwoners van Linter, Landen, Lubbeek, Kortenaken en Zoutleeuw, want die krijgen een compensatie voor het té harde water in hun gemeente. De Watergroep is in die gemeenten aan haar waterproductiecentrum aan het werken en daardoor zit er al een paar weken meer kalk in het water.

Huishoudapparaten zien af

Het te harde water heeft schade aan kranen, vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten tot gevolg. De burgemeesters van de getroffen gemeenten hebben gisteren samengezeten met de Watergroep en ze hebben verkregen dat er een compensatie van 25 euro komt voor de inwoners maar belangrijker nog voor de schade aan hun apparaten. Volgende week krijgen ze daarvoor nog een brief in de brievenbus. Daarin zal staan hoe ze een compensatie voor kapotte huishoudapparaten kunnen krijgen. 

Uitgelopen werken

De werken duren ook veel langer dan gepland. Ze moesten normaal vorig jaar in oktober al klaar zijn, maar duren nu nog zeker tot februari. En dus blijven de problemen aanhouden. 
 

Meest gelezen