Het leven zoals het is "Het Parlement": Vaat, leeggoed en handdoeken met vlekken van "smoezelige herkomst"

Respect voor het onderhoudspersoneel. Dat wordt in een dienstnota gevraagd aan de leden en medewerkers van de Kamer. De nota schetst geen al te proper beeld van het Parlement. Enige navraag leert echter dat het probleem niet al te groot is.

De dienstnota werd gisteren verstuurd door de directeur-generaal van de Quaestuurdiensten die instaan voor het materieel en financieel beheer van de Kamer.

De Quaestuur valt met de deur in huis: "Uit een bevraging bij de aangestelden voor het onderhoud blijkt dat er in sommige kantoren en vergaderlokalen nog vaat of leeggoed wordt achtergelaten." Het gaat blijkbaar al om een herinnering.

Verderop in de nota wordt gevraagd om "de collega's met het nodige respect te behandelen". Kennelijk is er ergens een probleem opgedoken bij het bewateren van planten, want de Quaestuurdiensten vragen om "er begrip voor op te brengen als zij in uw kantoor iets moeten schoonmaken terwijl u er aan het werk bent en hen bijvoorbeeld niet te vragen uw planten water te geven".

Het is niet de eerste keer dat een dienstnota gewag maakt van niet zo nette toestanden. In 2012 werd aangeklaagd dat sommige handdoeken in de toiletten "bevuild zijn met vlekken van smoezelige herkomst". Het personeel van de Kamer stelde toen vast dat handdoeken "veel te vaak worden gebruikt voor andere doeleinden dan deze die het gezond verstand eist".

"We behandelen hen met respect"

Het was Thomas Leys van Open VLD die de dienstnota wereldkundig maakte via Twitter. Hij benadrukt dat de fractie van de Vlaamse liberalen geen problemen heeft met het onderhoudspersoneel. "We behandelen hen met respect. We hebben ook geen planten die water nodig hebben."

Ook bij de andere fracties ziet men geen grote problemen. De woordvoerder van Kamervoorzitter Siegfried Bracke laat weten dat het probleem zich vooral situeert bij koffietassen die niet op de daarvoor voorziene karretjes worden gezet, maar blijven rondslingeren in vergaderzalen.

Meest gelezen