Het Lilloveer blijft voorlopig varen

Het veer voor fietsers aan Lillobrug (Antwerpse haven) is zo'n groot succes, dat het nog tot in april blijft varen. Dan maakt het veer plaats voor een fietsbus.

Succes

Sinds de start van het project vorige zomer, gebruikten al zo'n 24.500 mensen het veer. Dat kwam er tijdelijk, als alternatief voor de Lillobrug die toen werd gerestaureerd. Die werken zijn klaar, maar veel fietsers nemen toch liever het veer dan de brug, omdat de brug af en toe opengaat, waardoor je er moet staan wachten.

April

"Er komen heel veel mensen van Rechteroever in de haven werken op Linkeroever", zegt havenschepen Marc Van Peel (CD&V), "en op die manier kunnen we ervoor zorgen dat die mensen mét de fiets op hun werk geraken". Er is nu beslist om het veer nog tot in april te laten varen. Daarna wordt het vervangen door de fietsbus.

Meest gelezen