Jason 'Khal Drogo' Momoa: "Velen dachten dat ik geen Engels kon spreken"

Hij liet een onuitwisbare indruk na in het eerste 2 seizoenen van "Game of thrones". Maar daarna werd het stil rond acteur Jason Momoa, die nochtans met veel bravoure de rol van Khal Drogo op zich genomen had. En de reden bleek juist bij die rol te liggen, zo vertelde hij in het praatprogramma "The tonight show" van Jimmy Kimmel. In "Game of thrones" sprak hij immers alleen maar Dothraki, en dat deed hij blijkbaar té goed.

Jason Momoa: "Er waren niet veel mensen die dachten dat ik Engels kon spreken. Dat was erg confronterend. "Tja, wat moet je met Drogo doen?", vroeg men zich af, "Je kan hem niet gebruiken in een komedie, en niet in een romantische film." Het was alsof ik in zo’n omlijnd vakje opgesloten zat."

"De eerste die me daarop attent maakte was –ik was erdoor wel wat geïrriteerd, geef ik toe-  Frank Armisen (komiek bekend van "Saturday night live" en als bedenker van de tv-serie "Portlandia", nvdr). Mijn stiefdochter speelde mee in "Portlandia" en ik was zo enthousiast toen ik hem via haar kon ontmoeten. Ronduit geweldig. En dan zei hij: "Ik wist zelfs niet dat jij Engels sprak!" Het was hartverscheurend. Toen besefte ik: "Daarom slaag ik er maar niet in een nieuwe job te vinden.""

Uiteindelijk slaagde hij er toch in een belangrijke rol te versieren, in de blockbuster "Batman v Superman", als superheld Aquaman. Momoa: "Zack Snyder (regisseur van "Batman v Superman", nvdr) was een grote fan van "Game of thrones". Hij heeft me dan opgebeld, op het moment dat ik maar geen nieuwe rol vond om te spelen. Hij zag me onmiddellijk als Aquaman. Ik dacht nochtans dat de auditie voor de rol van Batman was. Toen Ben Affleck die rol kreeg, dacht ik dat ik enkel maar de slechterik mocht spelen. Maar nee, ik werd Aquaman."

"Nu kan ik alleen maar zeggen: "Dank je wel, “Game of thrones”!"

Momoa was daarna te zien als Aquaman in "Justice league". Eind van dit jaar zou hij dan te zien zijn in "Aquaman", waarin Momoa dus de hoofdrol speelt.

Meest gelezen