Videospeler inladen...

Jeroen Reygaert: "Voorlopig houden de Parijzenaars de voeten droog en dat zou zo moeten blijven"

De natste januarimaand ooit beleven ze in Frankrijk dit jaar. En dat laat zich voelen in de rivieren.  Vooral in het bekken van de Seine en de Marne staat het water bijzonder hoog. Ook in Parijs, waar dit weekend een piek wordt verwacht van het waterpeil. De kades in de lichtstad staan al blank. Onze reporter Jeroen Reygaert ging kijken.

Ondergelopen wandelpromenades en afgesloten trappen: het water van de Seine staat bijna 6 meter hoger dan normaal. De 6,10 meter zal nu niet gehaald worden. Maar twee keer zo veel water op anderhalf jaar tijd vinden ze hier niet normaal.

Al meer dan honderd jaar komen de Parijzenaars bij hoog water naar het beeld van Noord-Afrikaanse soldaat, de Zoeaaf, op de Pont D'Alma. Zolang zijn borstkas droog blijft, blijven de huizen droog (zie video hieronder). 

Videospeler inladen...

Facebook Live

Eerder vanmiddag ging Reygaert live op Facebook. Die uitzending kan u hieronder herbekijken.

Meest gelezen