Videospeler inladen...

Jinnih Beels: "Onafhankelijke kandidaat kan bindmiddel zijn tussen politiek en samenleving"

De onafhankelijke kandidate van SP.A in Antwerpen Jinnih Beels heeft in "De afspraak op vrijdag" nog eens verduidelijkt waarom ze in die hoedanigheid deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. "Een onafhankelijke op een lijst van een politieke partij is niets nieuws. Dat bestaat al lang. De meerwaarde is volgens mij dat een onafhankelijke kandidaat een soort bindmiddel kan zijn tussen de samenleving en de politieke partijen", aldus Beels.

Jinnih Beels heeft sinds de implosie van het progressieve kartel Samen in Antwerpen al verschillende keren moeten verduidelijken waarom ze doorgaat als onafhankelijke kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. In "De afspraak op vrijdag" heeft ze nogmaals verduidelijkt hoe de vork in de steel zit.

"Een onafhankelijke op een lijst van een politieke partij is niets nieuws. Dat bestaat al lang. De meerwaarde is volgens mij dat een onafhankelijke kandidaat een soort bindmiddel kan zijn tussen de samenleving en de politieke partijen. Er zijn een aantal mensen die de laatste tijd veel twijfels hebben bij de politieke heisa. De onafhankelijken kunnen vanuit hun expertise in een aantal domeinen de politiekers kunnen helpen om een goed beleid op te stellen", aldus Beels.

"Ik heb een aantal weken geleden moeten kiezen tussen Groen en SP.A nadat Samen in Antwerpen stopgezet is. Ik moest toen kiezen tussen twee partijen waarmee ik de voorbije maanden goed samengewerkt heb. Ik heb mijn hart gevolgd en een keuze gemaakt. Ik wil niet alleen langs de zijlijn schreeuwen dat het anders moet, maar het ook doen", besluit Beels.

Meest gelezen