Nicolas Lambert

Jongere valt door glazen dakkoepel van VUB

In Etterbeek is gisterenavond een jongere door een glazen dakkoepel gevallen van een gebouw van de Vrije Universiteit Brussel. Samen met een vriend was hij op het dak geklommen. Het slachtoffer is in kritieke toestand en ligt in het ziekenhuis. 

Gisterenavond om 23u30 zijn twee jongeren op het dak van een gebouw van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek geklommen. Eén van de twee, een jongen van 22 uit Brussel, is boven op het dak door de glazen dakkoepel van de vijfde naar de eerste verdieping gevallen. Zijn vriend, een jongen van 21 uit Sint-Agatha-Berchem, kon zich in veiligheid brengen en heeft de politie gewaarschuwd. Het slachtoffer ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Door het incident is er ook veel glasschade in de bibliotheek. De twee jongeren zijn geen studenten van de Vrije Universiteit Brussel. Maar de VUB vraagt wel aan studenten, medewerkers en gasten de veiligheidsvoorschriften te respecteren.

Het parket van Brussel is intussen een onderzoek gestart, al gaat het wellicht om een ongeval. 

Meest gelezen