Michelangelo bezoekt tentoonstelling van… Michelangelo

Het Metropolitan Museum of Art in New York pakt momenteel uit met een tijdelijke tentoonstelling rond de Italiaanse kunstschilder en beeldhouwer Michelangelo, onder de titel "Michelangelo, divine draftsman & designer". Maar er is natuurlijk ook nog een andere Michelangelo, die vooral bekend is bij jongeren en tieners en dankzij de "Teenage Mutant Ninja Turtles" uitgegroeid is tot een van de populairste schildpadvechters ter wereld. Dat hij gisteren een bezoek bracht aan de kunstwerken van zijn naamgenoot, ging dan ook niet ongemerkt voorbij op sociale media.

'The Met' was dan ook erg opgezet met het bezoek van de speelse 'ninja turtle' aan zijn naamgenoot uit de Renaissance:

Op sociale media kon men nauwelijks zijn enthousiasme onderdrukken bij het zien van de foto’s van dit bezoek:

Meest gelezen