Bonte: "Teruggekeerde Syriëstrijders veel te weinig opgevolgd in de gevangenis"

Burgemeester Hans Bonte  (SP.A) van Vilvoorde vreest dat er niet genoeg maatregelen worden genomen in gevangenissen. Er zou onvoldoende opvolging zijn in de gevangenis zelf.

Hans Bonte, de socialistische burgemeester van Vilvoorde, pleit ervoor om teruggekeerde Syriëstrijders beter op te volgen. Zo wordt er nog te weinig samengewerkt tussen het gevangeniswezen en de gemeenten naar waar die Syriëstrijders terugkeren, eens weer op vrije voeten.

Gebrekkige opvolging gevangenen

Vanochtend op de Burgemeestersmarathon bij Radio 2 Vlaams-Brabant sprak hij zijn angsten uit: "Mijn grootste vrees is dat er niet genoeg maatregelen genomen worden voor gevangenen die morgen of binnen een aantal maanden kunnen vrijkomen. Er is veel te weinig opvolging in de gevangenis zelf." Bonte benadrukt wel dat ze in de stad Vilvoorde zelf wél voorbereid zijn.

Burgemeestersmarathon 

Alle burgemeesters van Vlaams-Brabant zijn vandaag te gast in het Radiohuis in Leuven. De uitzending is live te volgen via de Facebook-pagina van Radio 2 Vlaams-Brabant.  Wie nog vragen heeft voor zijn eigen burgemeester, kan die daar ook stellen. 

Meest gelezen