Oud-minister Sabine Laruelle (MR) stapt op als bestuurder bij Carrefour

Voormalig minister voor kmo's Sabine Laruelle (MR) neemt ontslag als bestuurder van Carrefour. Dat laat huidig Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet weten. Het ontslag van de Franstalige liberale komt er een dag na de aankondiging dat ruim 1.200 jobs op de helling staan bij de supermarktketen. 

Laruelle werkt momenteel als expert op het kabinet van de Waals minister voor Economie en Tewerkstelling. "Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken."

Na de aankondiging van het collectief ontslag bij Carrefour gisteren, kreeg Laruelle kritiek te slikken van onder anderen Raoul Hedebouw van de extreemlinkse partij PVDA. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs...", klonk het op Twitter.

Nu heeft Laruelle dus ontslag genomen als bestuurder. Een andere opmerkelijke naam onder de bestuurders bij Carrefour is minister van Staat Willy Claes. De Vlaamse socialist wenst op dit moment geen reactie te geven.

Meest gelezen