Reyerstunnel richting Meiserplein sluit: “U gaat in de file staan”

Vannacht gaat de Reyers-Meisertunnel van de E40 naar het Meiserplein dicht voor het verkeer.  De tunnel is dringend aan vernieuwing toe. De hele operatie gaat drie maanden duren en zal ongetwijfeld verkeershinder veroorzaken. En dit is nog maar de eerste tunnel van vier die onder handen wordt genomen. 

De werken aan de Reyers-Meisertunnel zijn al aan de gang sinds 8 januari, maar nu pas gaat de tunnel dicht voor het verkeer. "Kort samengevat: wie hier in de buurt moet zijn en met een ander vervoersmiddel dan met de auto naar hier kan komen, doet dat best. Want we verwachten wel wat hinder", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit (zie video hieronder).

De opknapwerken aan de tunnels zijn nodig, want uit testen is gebleken dat de tunnels erg verouderd zijn. "Het hele tunneldak moet gerenoveerd worden, zo is gebleken", zegt Paemen. De tunnel die vanop de E40 vanuit Leuven naar het Meiserplein leidt, is als eerste aan de beurt. Eind februari zullen de twee tunnels tussen de E40 en Montgomery worden gesloten en vernieuwd. Ook de tunnel tussen het Meiserplein en de 40 komt aan de beurt. De volledige renovatie van het Reyerscomplex zal ongeveer een jaar duren.

Alternatieve routes

"Kan je de Meiserbuurt vermijden, dan doe je dat best", zegt Paemen. "Het openbaar vervoer is ook een goede optie, want de buurt wordt goed bediend."

Wie toch met de auto in de buurt van het Meiserplein moet zijn, is maar beter geduldig. "Neem dan de afrit van Evere, en bereid je voor op aanschuiven in de file. Doorgaand verkeer heeft andere opties meer bepaald de A12 in combinatie met de Van Praetbrug, de Léopold III Laan of de E40 langs de andere kant, via het Vierarmenkruispunt."

Op de Brusselse Ring worden tijdens de werken digitale borden geplaatst, die verbonden zijn met Google. "Die geven in realtime weer wat op dat moment de beste route is om op het Meiserplein te geraken", legt Paemen uit.  "Verandert de verkeerssituatie, dan passen we ook de verkeersinfo op die borden aan."

Videospeler inladen...

Meest gelezen