2017 Invision

Steven Spielberg maakt nieuwe "West Side story"

Met de nieuwe "West Side Story" zal Spielberg zijn eerste musical draaien. Hij is al op zoek naar jonge acteurs, bij voorkeur Latino's. West Side Story gaat over twee Portoricaanse jeugdbendes in de Upper West Side van Manhattan in New York. De originele film uit 1961 van Robert Wise op muziek van Leonard Bernstein, met Natalie Wood in de glansrol, won tien oscars. Spielberg verzamelde al drie beeldjes. 

West Side Story  is vaagweg gebaseerd op "Romeo en Julia" van Shakespeare. Maria en Tony behoren tot rivaliserende jeugdbendes, de Jets en de Sharks. Zijdelings raakt de film ook het thema van rassendiscriminatie aan. In 1961 was West Side Story een grensverleggende film die het genre van de musical openbrak en veel zuurstof gaf. De dans-scenes zijn spectaculair, flitsend en dynamisch,  buitengewoon mooi, fris en origineel. De New Yorkse achterbuurten en donkere haventerreinen met verlaten opslagplaatsen en trappen vormen een schitterend decor.   

De film was destijds al een bewerking van een theatermusical uit 1957. Nu zal Spielberg zich overigens baseeren op een latere televisie-adaptatie. De grote vraag is dus of Spielberg de grandioze hit-scene "America" uit de film van 1961 nog kan verbeteren.  

Meest gelezen