VRT

Stond u als kind ook doodsangsten uit voor Merlina en Napoleon als vampieren?

Jong kijkend Vlaanderen kreeg in de jaren 80 een echt trauma te verwerken. De helden uit de populaire reeks "Merlina" werden plots gevaarlijke vampieren. Steven wilde dit gisteren in het Eén-programma "Van algemeen nut" samen met Merlina (actrice Lea Couzin, inmiddels 83 jaar) graag rechtzetten.

"Merlina" liep van 1983 tot 1988 op de toenmalige BRT en toonde de avonturen van detective Merlina, haar nichtje Ann (Mieke Bouve), kameraad Pol (Paul Ricour) en uitvinder Napoleon (Jan Reussens).

Een van de afleveringen, "De vampieren van Ravenburg", is echter Steven Van Herreweghe bijgebleven. En hem niet alleen: ook presentatoren Kobe Ilsen en Anke Buckinx hebben er náchten van wakker gelegen. "Ik heb die bewuste nacht 2 keer in mijn bed geplast, ik was toch al 7 jaar", zegt Buckinx zonder schroom.  

BEKIJK "De vampieren van Ravenburg" en de impact ervan:

Lea Couzin, die Merlina speelde, is diep onder de indruk en probeert 30 jaar na datum dat trauma oprecht goed te maken. Ze stuurt jeugdhelden Ann (Boogschutter) en Pol (Waterman) op pad en laat hen een verhaaltje voorlezen aan Anke Buckinx, zodat ze de slaap deze keer wél kan vatten.

Meest gelezen