Archiefbeeld

Terreurverdachte Mohammed Bakkali overgeleverd aan Frankrijk

Terreurverdachte Mohammed Bakkali is door ons land overgeleverd aan Frankrijk. Dat meldt het federaal parket. Sinds kort na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 zat hij in de cel voor zijn rol in de aanslagen. De man was ook in verdenking gesteld na de verijdelde terreuraanslag op de Thalys.

Mohammed Bakkali werd op 26 november 2015, kort na de aanslagen in Parijs, opgepakt. Een BMW die hij huurde, werd een paar keer opgemerkt bij twee safehouses waar de aanslagen voorbereid zouden zijn. Ook zou hij - onder een valse naam - een safehouse gehuurd hebben waar explosieve stoffen en sporen van Salah Abdeslam aangetroffen werden. 

Eind oktober werd hij nog in verdenking gesteld voor de mislukte aanslag op de Thalys in de zomer van 2015. Welke rol hij in dat dossier gespeeld heeft, is niet duidelijk. Zelf ontkent hij alle betrokkenheid. 

In de twee dossiers had Frankrijk een Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven. Vandaag werd hij overgeleverd aan ons buurland.

Meest gelezen