Tientallen lichamen ontdekt in massagraf in Irak

In de Iraakse provincie Kirkoek, ten noorden van Bagdad, is een massagraf ontdekt met daarin de overblijfselen van tientallen burgers en leden van de veiligheidstroepen. Het lijkt erop dat ze geëxecuteerd werden door terreurgroep IS, vernam persagentschap AFP vrijdag van een leidinggevende.

"Lokale bewoners en herders begeleidden het veiligheidspersoneel naar het massagraf, dat de overblijfselen van meer dan 75 burgers en leden van het veiligheidstroepen lijkt te bevatten", aldus Rakan Saïd al-Joubouri aan AFP. 

De slachtoffers werden "beestachtig geëxecuteerd door de jihadisten die het Hawija-gebied bezetten", een van de laatste laatste stedelijke bolwerken van  IS in Irak, dat in oktober heroverd werd door het Iraakse leger.

De slachtoffers droegen plastic handboeien en werden neergeschoten, volgens Joubouri. Het graf ligt in de buurt van het dorp Ryadh, dat op 45 kilometer ten westen van de stad Kirkoek ligt. Mogelijk worden nog andere massagraven ontdekt, aangezien in de omliggende dorpen veel mensen een vermist familielid hebben.

Meest gelezen