Twee truckers overvallen op parking E40 in groot-Bijgaarden

Op het parkeerterrein langs de E40 in Groot-Bijgaarden zijn vannacht twee vrachtwagenchauffeurs overvallen. Eén van hen liep snijwonden op in het aangezicht. Burgemeester Willy Segers is niet verbaasd.

Eén van de truckers werd in zijn cabine aangevallen en bedreigd met een scherp voorwerp. Hij liep door zich te verweren enkele snijwonden in het gezicht op. Zijn gsm en portefeuille werden gestolen.

Burgemeester Willy Segers vermoedt dat de overvallen het werk zijn van de transmigranten, die op en rond de parking verblijven en die een vrachtwagen zoeken om in Groot-Brittannië te geraken. Het ene incident volgt op het andere, wat zijn vastberadenheid om de parking 's nachts te sluiten alleen maar aanwakkert: "Wij gaan door met ons plan om de parking 's nachts af te sluiten voor vrachtwagens die daar willen overnachten. Die maatregel gaat vermoedelijk begin volgende week in."

Op lange termijn wil de burgemeester een afgesloten parking voor vrachtwagens. "Over de omheining die er nu staat kruip je met gemak. Er moet dan ook geïnvesteerd worden in een degelijke omheining, zoals op de parking van Wetteren," zegt Segers. Hij hoopt dat de bezwaarprocedure tegen de geplande werken snel ten einde loopt en dat de werken dan kunnen gebeuren.

 

Meest gelezen