VRT NWS Middagupdate: Staking op Zaventem, meer acties bij Carrefour en treinen minder stipt

Op Brussels Airport is er hinder door een staking bij bagage-afhandelaar Aviapartner, bij Carrefour breiden de acties uit en de treinen rijden minder stipt. Drie verhalen van dit moment uitgelicht in onze VRT NWS Ochtendupdate.

Staking op Zaventem

Op Brussels Airport heeft het personeel van Aviapartner deze voormiddag spontaan het werk neergelegd. Aviapartner levert diensten zoals de afhandeling van bagage aan verschillende luchtvaartmaatschappijen. Lees meer ... 

Acties bij Carrefour

27 Carrefour-winkels blijven vandaag dicht, vooral in Brussel en Wallonië. De winkel in Genk is de enige hypermarkt in Vlaanderen die vandaag niet opengaat. De vakbonden zeggen dat ze niet oproepen om actie te voeren. Lees meer ...

Treinen minder stipt

Vorig jaar reed ruim 88% van de NMBS-treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Dat is een daling tegenover 2016, toen ging het nog om ruim 89,2%. De stiptheid van de NMBS is dus lichtjes gedaald. Lees meer ...

Meest gelezen